Blog Main Image
Author Image
Posted By
Jessica
Publish Date
Date
September 16, 2024

Doktorsjouren: ISO-certifiering som Garant för Kvalitet och Miljömedvetenhet

Av Jessica

Att vara ISO-certifierad inom hälso- och sjukvård är idag inte ett krav, men Doktorsjouren ser det som en viktig investering för att höja kvalitén inom svensk sjukvård. Företaget har valt att lägga ner mycket resurser och engagemang för att uppnå dessa certifieringar, och de är stolta över att vara ISO-certifierade inom både kvalitet (9001) och miljö (14001).

En Vision för Kvalitet

Camilla Leahlander, Vice VD på Doktorsjouren, förklarar varför certifieringen är så viktig för dem:

– Vår tro på ISO i vården gör det självklart att även vi inom bemanning ska vara certifierade, säger Camilla. Certifikatet blir som ett bevis på att vi kan säkerställa kvalitén i alla delar av vår verksamhet och i alla de processer vi utför.

För att uppnå ISO 9001-certifiering, som handlar om kvalitet, måste 58 krav uppfyllas. Dessa krav inkluderar bland annat att utgå från kundens behov och kontinuerligt se över interna arbetssätt för att förbättra kvaliteten.

– Det är viktigt för oss att kunden är trygg redan från dag ett, förklarar Camilla. Certifikatet blir som ett bevis på att vi kan säkerställa kvalitén i alla delar av vår verksamhet och i alla de processer vi utför.

Miljömedvetenhet och Hållbarhet

Doktorsjouren har även uppnått ISO 14001-certifiering, som innebär att de uppfyller ytterligare 55 krav relaterade till miljö och hållbarhet.

– Vi vill föregå med gott exempel även här, och tar i alla lägen hänsyn till samhällets resurser och förutsättningar vad gäller miljö, säger Camilla.

Certifieringen innebär att Doktorsjouren arbetar för ett långsiktigt och hållbart samhälle och ständigt strävar efter att förbättra sina miljörelaterade processer.

Ständiga Förbättringar

För att säkerställa att nivåerna för både kvalitet och miljö bibehålls sker årligen regelbundna revisioner av certifieringarna. Detta arbete bidrar till ständiga förbättringar inom verksamheten.

– Arbetet med att utveckla och förbättra våra processer pågår fortlöpande, och alltid utifrån kundens bästa, berättar Camilla. Vår målbild är dessutom att även vi på Doktorsjouren ska kunna bidra till patientens bästa, och kvalitet innebär ju i det långa loppet nöjda patienter. Just därför brinner vi extra mycket för den här frågan.

Camilla uttrycker sin stolthet över Doktorsjourens ISO-certifierade kvalitetsledning och dess betydelse för både företagets och kundens trygghet.

– Vår standard kvarstår ju oavsett certifiering, men som kund kan det vara tryggt att veta att den är under extern uppsikt. Vi vill visa att du som arbetsgivare kan vara stolt över samarbetet vi erbjuder; rättvisa och smidiga rekryteringar av kvalitativa sjuksköterskor och läkare i hela landet.

Kontakt

Är du i behov av vårdpersonal och en smidig rekrytering? Skicka ett mail med dina behov till info@doktorsjouren.se så berättar vi mer.

Vill du veta mer om ISO-certifiering? Läs mer om ISO 9001 här och ISO 14001 här.

Our Blog

Read Our Latest Blog

Blog Thumbnail

En Passion för Människor och Kvalitet på Doktorsjouren

Kort beskrivning: Rebecca Klarström berättar om sin passion för att bygga relationer och säkerställa hög kvalitet i vårdbemanningen. Med en bakgrund av att arbeta med människor i olika branscher är Rebecca nu stolt över att leda ett team som levererar kompetenta och kvalitetssäkrade läkare.

Read More
Blog Thumbnail

5 Sätt att Bota Din Höstångest

När mörkret sänker sig och dagarna blir kortare kan många uppleva höstångest. Här är fem effektiva tips för att lindra symptomen och känna dig bättre under den kalla årstiden.

Read More