Valet 2018

Så vill de politiska partierna satsa på vården
Doktorsjouren Nordic AB

En av de viktigaste valfrågorna inför stundande val är hur vården ska hanteras. Eftersom det en flora av olika aktörer inom vården som hanterar olika uppdrag är det viktigt med en nyanserad bild vad de politiska partierna vill med sin politik främst då kopplat till vård.

Doktorsjouren har försökt att kartlägga hur de olika partierna ser på vård och vilka ambitioner man har med sin politik. Vi som aktör inom branschen har därför, utan att ta politisk ställning, försökt få en bild av alla de riksdagsanslutna partiernas förslag och syn för de kommande 4 åren.

De företag som är verksamma inom vårdbranschen har olika mening och mål med sin verksamhet och Doktorsjourens ambition är inte att säga vilket parti eller förslag som är bättre än det andra utan det är upp till dig som läser att bilda dig din egen uppfattning. Vi har därför låtit vår skribent intervjua representanter för alla 8 partier som sitter i riksdagen och kommer från idag fram till valdagen publicera de artiklar vi har skrivit om detta. Först ut är Miljöpartiets och Centerns svar och artiklar.

Eftersom vi idag verkar inom vårdbranschen är självklart vår ambition att fortsätt göra det. Vi anser att vårt bidrag är viktigt och betydelsefullt för alla de personer och patienter som dagligen vårdas av vår personal året runt, dag efter dag i alla delar av Sverige. Vårt ansvar är att på bästa möjliga sätt fullgöra vårt uppdrag med kvalite, omsorg, med effektivitet och kontinuitet. Vi tar det uppdraget på största allvar och återinvesterar därför i att utveckla lösningar som ger möjligheter till bättre och effektivare bemanning nu men framförallt framöver.

 

Glöm inte att rösta!

 

//Camilla Leahlander

Relaterade Artiklar