Varför Doktorsjouren?

Uppdrag

Vi har tillsammans över 30 års erfarenhet av branschen och erbjuder dig uppdrag i hela landet, på heltid, deltid eller som extrajobb. Du kan arbeta inom privat eller offentlig sektor, vi anpassar uppdraget efter din kompetens och dina önskemål. Många av våra konsulter har uppdrag på samma ort som de bor. Vi är även ISO certifierade som innebär att vi har en hög standard inom kvalitet och miljö att leva upp till där det årligen genomförs kontroller att vi faktiskt kan leva upp till dessa.

uppdrag

Trygghet

När du arbetar för Doktorsjouren är du fullt försäkrad. Doktorsjouren har försäkringar som svarar mot Kompetensföretagens Allmänna Bestämmelser. På Doktorsjouren erbjuder vi kollektivavtalsliknande anställningsformer och har likvärdiga ansvarsförsäkringar. Således är du fullt försäkrad under uppdragstiden.

 • Ansvarsförsäkring
 • Sjukförsäkring
 • Tjänste-grupplivs försäkring- i samarbete med Bliwa
 • Krisförsäkring
 • Tjänstereseförsäkring

Resa och boende

Vi ordnar med resa och boende vid behov när du tar uppdrag på annan ort.

Resa och boende

Pension

Som konsult hos oss får du själv välja om du vill att vi ska avsätta pengar till pensionssparande eller få denna summa utbetald på lönen.

Pension

Kvalitetssäkring

Vi lägger också stor vikt vid kvalitetssäkring och är noggranna med att samarbeta med kompetenta sjuksköterskor. Vi är ISO certifierade inom både Miljö och Kvalitet, så när du arbetar med oss kan du känna dig trygg med att du förknippas med ett professionellt varumärke som Doktorsjouren. Vi är lyhörda inför dina önskemål och tar förtroendet du ger oss på största allvar och ser fram emot att möta dig med glädje, ödmjukhet, noggrannhet och respekt.

Referenser

Louise sjuksköterska
Louise
sjuksköterska

Jag är mycket nöjd med min konsultchef som alltid är lätt att få tag på. Det är god kontakt, alltid trevligt bemötande och förståelse för vilka slags uppdrag man söker samt god planering för framtiden och framtida uppdrag.

Tydlig kommunikation och hög lön (högsta jag haft i Sverige) samt en konsultchef som själv vet hur det är att jobba som sjuksköterska.

Jag tipsar dessutom andra om att jobba för Doktorsjouren

Helena Distriktssjuksköterska
Helena
Distriktssjuksköterska

Jag har haft en glad, pigg kontaktperson som alltid är snabb att svara på både mail och SMS och som lyssnat på mina önskemål gällande arbeten. För mig är det viktigt att arbeta inom de områden som jag är extra intresserad av och som ligger geografiskt rätt för mig. Det är inte alltid lätt att hitta just det rätta, men Det känns som att min kontakt verkligen försöker jobba för mina önskningar

Hakar sjuksköterska
Hakar
sjuksköterska

Jag har arbetat hos Doktorsjouren ett tag och trivs oerhört bra. De anstränger sig alltid för att jag ska få den uppdrag jag önskar. Därmed är bolagets tillgänglighet och flexibilitet alltid i topp. Min konsultchef Johanna är otrolig fantastisk att jobba med. Hon är alltid tillgänglig, positiv, försöker alltid att hitta lösningar i det mesta. Jag är supernöjd med vårt samarbete och vill säga att jag är jättetacksam för vår samarbete och att hon är grym!

Allt har fungerat superbra. Det är fantastisk att man har möjligheten att styra över sin egen arbetstid och att man samtidigt får en bra lön för det arbete man utför som hyrsjuksköterska.

Sofie Lidbom Leg.SSK
Sofie Lidbom
Leg.SSK

Har en engagerad konsultchef som är mån om att uppdragen passar mig samtidigt som hon motiverar mig att anta nya utmaningar. Doktorsjouren är alltid snabb på att återkoppla när jag har frågor och funderingar.

Ann-Sophie Forss, sjuksköterska
Ann-Sophie Forss
sjuksköterska

Jag är mycket nöjd med att få förmånen att jobba för Doktorsjouren. Allt från första kontakt till slutavstämning sköts alltigenom korrekt och med engagemang.

Finns mycket jag är extra nöjd med men tillgängligheten till min konsultchef och hennes alltid stöttande och uppmuntrande ord gör att jag upplever mig som en uppskattad kollega

Anki Undersköterska
Anki
Undersköterska

Doktorsjouren har infriat alla mina förväntningar på ett bemanningsföretag. Min närmaste konsultchef fanns hela tiden tillgänglig och var lätt att få kontakt med vilket bidrog till trygghet och trivsel på min arbetsplats. Som vårdpersonal kände jag mig bekräftad, uppskattad och på ett personligt plan ett värnande om mig som människa. När ett nytt uppdrag blir aktuellt kommer jag tveklöst att tacka ja

Jenny Specialistsjuksköterska inom akutsjukvård samt blivande anestesi
Jenny
Specialistsjuksköterska inom akutsjukvård samt blivande anestesi

Alla är olika men en lyhörd chef som försöker sitt yttersta men har omtanke och bryr sig om sin konsult är guld i min mening. Ledarskap och chef i min värld är inte endast hitta jobb och tvinga sin personal att gå ut och jobba. Det är också att tillgodose att konsulten har en bra arbetsmiljö och påminna oss om att vara lediga också så det håller i längden. Har man en bra kommunikation så fungerar samarbetet bättre. Vilket är därför jag är kvar hos min chef

Fördelar med att arbeta som bemanningssjuksköterska

Du har möjlighet att arbeta på olika orter runt om i hela landet, kanske har du familj eller vänner på annan ort du kan passa på att träffa samtidigt som du tar dig an ett uppdrag?

Lönen är högre än att vara fast anställd, och är en individuell förhandling baserad på kompetens, erfarenhet och flexibilitet.

Du har möjlighet till ett mer flexibelt schema med mer frihet

Du har möjlighet att prova på många olika arbetsplatser vilket gör att du får nya kollegor samt utvecklas i din yrkesroll.

Bemanning- steg för steg

 • 01
  Intresseanmälan

  Kontakta en konsultchef eller gör din intresseanmälan via vår hemsida.

 • 02
  Avstämning

  Någon av våra konsultchefer kontaktar dig. Utifrån dina tidigare erfarenheter och önskemål försöker vi hitta uppdrag som passar just dig och dina förutsättningar. Din konsultchef kommer sedan följa dig hela vägen som ett bollplank och stöd.

 • 03
  Kvalitetssäkring

  I detta steg kommer vi gå igenom ditt CV, kontrollerar din legitimation hos Socialstyrelsen samt IVO och kontakta referenser.

 • 04
  Välja uppdrag

  Tillsammans med din konsultchef går ni igenom uppdrag som matchar dina önskemål. Du får även inloggningsuppgifter till din personliga sida där du själv kan söka uppdrag som passar dina önskemål samt tidrapportera. Tillsammans med dig skräddarsyr vi ett uppdrag som passar just dina önskemål.

 • 05
  Anställningsavtal

  När du bestämt dig för ett uppdrag och uppdraget är bekräftat skriver vi ett anställningsavtal. Vi ordnar med allt runt omkring uppdraget som försäkringar, boende och resor vid uppdrag på annan ort. Din konsultchef följer dig hela vägen och ser till att du har all nödvändig information inför ditt kommande uppdrag och finns behjälplig för att svara på alla frågor som kan uppstå inför och efter ett uppdrag.

 • 06
  Välja uppdrag

  Din konsultchef finns med dig hela vägen när du är ute på ditt uppdrag och finns där som ett stöd om du har frågor eller funderingar. Vi stämmer av så att allt känns bra! Du kan nå någon av oss dygnet runt på vårar journummer.

 • 07
  Tidrapportering

  Du tidrapporterar smidigt via vår hemsida varje vecka.

 • 08
  Utbetalning

  Lönen betalas in på det konto du har angivit.

 • 09
  Uppföljning

  Tillsammans med din konsultchef utvärderar vi hur du trivdes på ditt uppdrag.