doktorsjouren Nordic AB

”Jag har jobbat med människor i hela mitt liv i olika former”, säger Rebecca Klarström.
Hon och jag sitter på Doktorsjourens kontor och pratar. Hon berättar om hur hon jobbat sedan hon gick ut ur gymnasiet på många olika ställen och i olika branscher, hela tiden tillägnat sig mer och mer kunskap om människor och konsten att omvandla det till något konkret.
Hon berättar att hon är målinriktad och motiveras av att se resultat.

Ursprungligen kommer hon från Järfälla, där hennes mamma bor kvar. Storebrorsan håller till i Bromma, medan hon själv bor i Sundbyberg med sin sambo. Rebecca är en av delägarna av Doktorsjouren, vid sidan av Camilla Leahlander, Camilla Storholm och Sofia Finnäs Wikström. De fyra jobbade tillsammans på ett annat vårdbemanningsbolag tidigare, men kände att de ville göra något de kunde stå för.

Rebecca är stolt över vad hon har åstadkommit på Doktorsjouren. Hon är stolt över att alla de verksamheter som ringer Doktorsjouren vet att de kommer få prata med en kompetent, duktig person här. ”Det är det roligaste jag vet, det här”, säger hon. ”Jag brinner verkligen för det vi gör, att prata med människor hela dagarna, känna att jag skapar en bra relation med de läkare jag jobbar med och att vi ger och tar. Många blir faktiskt som ens vänner och de får ett förtroende för mig som är grunden till att vi kan fortsätta arbeta tillsammans, det är ju självklart ömsesidigt - jag får förtroende för dem. De ska veta att de kan vända sig till mig när de behöver hjälp eller råd om diverse saker. Det gör de inte om
de inte är nöjda med min arbetsinsats. ”Hon berättar att hon har många konsulter. Några jobbar bara en vecka på sommaren, andra jobbar heltid året om. Det finns olika sorters upplägg. Hon säger att jobbet främst handlar om att bygga relationer, vilket leder till att människor vill arbeta med dig och fortsatt göra så.

Det säger en hel del om Rebecca, som är  både ambitiös och gör bra resultat på företaget. Men medan jag sitter och lyssnar på henne förstår jag att det är mer än resultaten som sporrar henne. De är bara en liten del i det hela och absolut ingenting hon går omkring och skryter om. Faktiskt kom den informationen nästan motvilligt från hennes läppar. ”Det här bolaget grundades för att jobba med kvalitetssäkrade läkare, som gör att du själv slipper ha huvudvärk, ångest, må dåligt över vad du bemannar med för läkare, för du kan stå för ditt jobb.” Hon beskriver hur viktigt det är att hon kvalitetssäkrar sina läkare, eftersom hon jobbar med psykiatriker, som i sin tur jobbar med psykiskt sjuka. Konsekvenserna skulle annars kunna bli förödande. Hon berättar om alla de olika steg som Doktorsjouren gör för att försäkra sig om en läkares kunskaper. Hon märker en oerhörd skillnad idag. Hon gör sitt jobb och håller hårt på kvaliteten och när hon har lagt grunden för ett bra bemanningsjobb dyker det sällan upp några problem efteråt.

Alla på Doktorsjouren jobbar i grunden utefter samma process med sin konsulter men Rebeccas metod att arbeta skiljer sig lite från de andra på företaget. Hon stänger in sig på sitt kontor. Kör i 180, som hon själv uttrycker det. Jobbar intensivt, koncentrerat. Hon berättar att hon inte behöver utmaningar, hon är alltid utmanad oavsett om man ger henne ett mål eller inte. Hon är väldigt självdriven, och sporras av sig själv. Ju mer förfrågningar hon får från verksamheter runtom i Sverige  desto hårdare jobbar hon. Har hon 15 läkare bemannade ute på de olika verksamheterna och får 5 st till förfrågningar om att hjälpa till, då ser hon till att de totalt blir 20 läkare ute, har hon 20 ser hon till att de blir 25. Hon sätter hela tiden egna mål. ”Jag har en förmåga att alltid vilja framåt, det jag kommer på idag ska ha skett helst igår.” Men samtidigt säger hon att hon bara ser möjligheter. Som jag förstår det så verkar hon leva efter mottot: Det löser sig alltid.

Hon berättar att hon går upp i arbetet totalt, men när hon öppnar dörren och kommer ut från sitt kontor är hon engagerad i andra människor. ”Jag tror det är största anledningen till att det går väldigt bra för mig i den här branschen, för jag genuint bryr mig om de jag pratar med.” Hon berättar att hennes konsulter pratar med henne om allting, sina hundar, barn, allt möjligt, och att hon älskar att lyssna på och prata om det. Det har gjort att hon fått en jättebra relation med sina läkare. En genuin relation som inte är på låtsas.

Rebecca hade tidigare som vana att byta jobb varje halvår. Så fort hon hade lärt sig jobbet sa hon upp sig. Men det är annorlunda den här gången, med Doktorsjouren. ”Jag trodde aldrig att jag skulle sitta här efter 3,5 år i branschen och vara delägare i ett bolag, och vara försäljningschef och den som lär upp alla. Det är ju en otrolig resa vi gjort på ca 2 år, när jag nyss själv satt och blev upplärd och inte ens visste vad en psykiatriker var.” Hon avslöjar att hon har växt jättemycket som person, både privat och i sin yrkesroll under tiden på företaget. ”Jag är jättestolt över att vara en del av ett stort maskineri och vara en stor del av det.” Jag tvivlar inte en sekund på att Rebeccas utveckling inom företaget kommer rusa vidare, så som hon tar itu med sina arbetsuppgifter och hjälper sina konsulter.

Arbetar man som hon finns det bara en väg att gå. Uppåt.

/Rickard Eklund