ISO Doktorsjouren Certifiering

Att vara ISO-certifierad inom hälso- och sjukvård är inget måste idag, men Doktorsjouren anser att certifieringen är av stor vikt. De ser att den kan höja kvalitén inom svensk sjukvård, och har därför lagt ner mycket resurser och engagemang i arbetet.
–  Vår tro på ISO i vården gör det självklart att även vi inom bemanning ska vara certifierade, säger Camilla Leahlander, Vice VD på Doktorsjouren.

Doktorsjouren är sedan snart ett år tillbaka ISO-certifierade inom både kvalitet (9001) och miljö (14001). För att vara certifierade inom kvalitet måste 58 krav uppfyllas, vilka handlar om att bland annat utgå från kundens behov och se över de interna arbetssätten för att öka kvalitén.

– Det är viktigt för oss att kunden är trygg redan från dag ett, förklarar Camilla. Certifikatet blir som ett bevis på att vi kan säkerställa kvalitén i alla delar av vår verksamhet och i alla de processer vi utför.

Certifieringen inom miljö innebär ytterligare 55 krav, som grundar sig på arbete för ett långsiktigt och hållbart samhälle.

Vi vill föregå med gott exempel även här, och tar i alla lägen hänsyn till samhällets resurser och förutsättningar vad gäller miljö, säger Camilla.

För att säkerställa nivån sker årligen regelbundna revisioner för båda certifikaten. På så sätt åstadkommer Doktorsjouren ständiga förbättringar i verksamheten.

Arbetet med att utveckla och förbättra våra processer pågår fortlöpande, och alltid utifrån kundens bästa, berättar Camilla. Vår målbild är dessutom att även vi på Doktorsjouren ska kunna bidra till patientens bästa, och kvalitét innebär ju i det långa loppet nöjda patienter. Just därför brinner vi extra mycket för den här frågan.

Camilla berättar om stoltheten hon känner för Doktorsjourens ISO-certifierade kvalitetsledning, och vad det innebär för dem.

Vår standard kvarstår ju oavsett certifiering, men som kund kan det vara tryggt att veta att den är under extern uppsikt. Vi vill visa att du som arbetsgivare kan vara stolt över samarbetet vi erbjuder; rättvisa och smidiga rekryteringar av kvalitativa sjuksköterskor och läkare i hela landet.

 

Är du i behov av vårdpersonal och en smidig rekrytering?

Skicka ett mail med dina behov till info@doktorsjouren.se så berättar vi mer.  

 

Vill du veta mer om ISO-certifiering?

Läs mer om ISO 9001 här.

Läs mer om ISO 14001 här.